today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ιαπωνία: Οι αρχές προειδοποιούν για τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι αρχές της Ιαπωνίας προειδοποίησαν σήμερα ότι η covid-19 φαίνεται να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα και ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου και των καλοκαιρινών διακοπών για τα σχολεία.

Στην Ιαπωνία καταγράφεται τον τελευταίο καιρό ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων, σε επίπεδα που αντιστοιχούν με την κορύφωση του προηγούμενου κύματος στις αρχές του έτους. Στο Τόκιο εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη 16.878 κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο, ενώ ο συνολικός αριθμός στη χώρα ξεπέρασε τις 90.000.

«Χθες καταγράφηκαν σε εθνικό επίπεδο 94.466 κρούσματα και με τον αριθμό των νέων ασθενών να αυξάνεται κατά 2,14 φορές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παρατηρούμε γρήγορη εξάπλωση» της covid-19, δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο.

Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει χαμηλός, όπως και αυτός των σοβαρών μολύνσεων και των θανάτων.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σε κάθε νομαρχία της Ιαπωνίας και φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Σιγκεγιούκι Γκότο.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fuji News Network, το Τόκιο πρόκειται να αυξήσει τον συναγερμό για την covid-19 στο υψηλότερο επίπεδο.

O Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18:00 (ώρα Ιαπωνίας, 12:00 ώρα Ελλάδας) στην οποία θα αναφερθεί και στην επιδημία του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ