Ε.Αχτσιόγλου: Οι απόπειρες εξευμενισμού της κοινωνικής οργής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη ΝΔ

Eurokinissi

Απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το Power Pass δημοσιεύει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν εγκλωβιστεί στα ίδια τους τα ψέματα για το ‘power pass’».

Ειδικότερα, σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η Ε. Αχτσιόγλου δηλώνει τα εξής:

«Τους υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι διαμήνυαν πως θα καλύψουν σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών. Το ποσοστό επιδότησης αφορά το ‘95% των νοικοκυριών’ δήλωνε ο κ. Σταϊκούρας. Σήμερα απλώς επιβεβαιώνουν ότι από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά στα οποία υπόσχονταν επιδότηση, τελικά 1,7 εκατ. ή το 40% δεν έλαβαν τίποτα.

Για το ποιος καλλιέργησε την εντύπωση ότι θα δοθεί επιδότηση της τάξης των 600 ευρώ, ας ρωτήσουν καλύτερα τον προϊστάμενό τους κ. Μητσοτάκη. Και ας μην ζητάνε τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τους πολίτες που αγανακτούν νιώθοντας εξαπατημένοι.

Το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να ζητάει τα εύσημα γιατί επιμένει να τροφοδοτεί τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας με χρήματα των πολιτών – γιατί από ‘κει προέρχονται τα κονδύλια των επιδοτήσεων – ενώ οι λογαριασμοί δεν μειώνονται.

Οι πολίτες έχουν πληρώσει στο πρώτο πεντάμηνο του 2022, 3,8 δισ. περισσότερα σε φόρους από πέρυσι, κυρίως λόγω της ακρίβειας. Ακριβώς διότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην χτυπά την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να στηρίζει τα καρτέλ που συνεχίζουν, και τώρα που μιλάμε, να κερδοσκοπούν. Για τον δε, ισχυρισμό του υπουργείου Οικονομικών, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτό που πραγματικά βιώνει η κοινωνία, δεν θα επιχειρηματολογήσουμε. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών.

Όσο για το σιωπητήριο που νομίζει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει, επειδή όπως ανερυθρίαστα λέει ‘οι πολίτες θα δουν από αύριο τα χρήματα στον λογαριασμό τους’, ας μην είναι και τόσο βέβαιη. Οι απόπειρες εξαγοράς και εξευμενισμού της κοινωνικής οργής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το γνωρίζει πια και η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης».