today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Καταδικάζει την επίθεση στο Real Group ο πολιτικός κόσμος

Σύσσωμη καταδίκη από το πολιτικό σύστημα για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία όπου στεγάζονται η Real News και ο Real FM.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real. Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας. Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία», Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη.

Ν.Μηταράκης: Ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του τύπου η επίθεση στον όμιλο Real

«Ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του τύπου και της ελεύθερης έκφρασης» χαρακτηρίζει την τρομοκρατική επίθεση στον όμιλο ΜΜΕ Real ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Μ.Βαρβιτσιώτης: Είμαστε στο πλευρό σας Νίκο Χατζηνικολάου

«Οι εικόνες με την πυρκαγιά από την επίθεση στον Real fm97,8 και τη Real News προκαλούν οργή εναντίον εκείνων που νομίζουν πως μπορούν να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν και να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα. Δεν θα τα καταφέρουν», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει: «Είμαστε στο πλευρό σας Νίκο Χατζηνικολάου».

Ασημακοπούλου: Η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group

«Η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία υπερασπίζεται σθεναρά την ελευθεροτυπία, εντός και εκτός Ελλάδος, απέναντι σε όσους προσπαθούν να την καταλύσουν, είτε με πράξεις τρομοκρατίας, είτε με ψεύδη και λασπολογία», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για την επίθεση στα γραφεία του Real Group.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία», υπογραμμίζει σε ανκοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα «συμπαράσταση» σε «όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού».

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Η επίθεση στα γραφεία των Realnews και Real fm είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα».

Το ΚΚΕ εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ