today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο

Από αέρος, θαλάσσης και ξηράς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τα Σκόπια που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν, κολυμπώντας με δύο φίλους του, παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην περιοχή πνέουν σήμερα άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση.

Οι δύο φίλοι του, με τους οποίους έκανε διακοπές στη Χαλκιδική και ήταν μαζί του στη θάλασσα, όταν τους παρέσυραν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα κατάφεραν να σωθούν.

Ο 25χρονος φίλος του, Βασίλ περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού, λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ο άλλος φίλος τους, Ίβαν 30 ετών εντοπίστηκε μετά από περίπου 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι όταν πήγαν να κολυμπήσουν η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ