today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Δανία επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο: Συνελήφθη ως ύποπτος 22χρονος με ψυχιατρικά προβλήματα

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός ενόπλου, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, χθες, Κυριακή.

Δύο 17χρονοι Δανοί – ένας άνδρας και μια γυναίκα – και ένας 47χρονος Ρώσος κάτοικος Δανίας είναι οι νεκροί, ενώ 4 άνθρωποι, δύο Δανοί (19 και 40 ετών) και δύο σουηδοί πολίτες (50 και 16 ετών) νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Ζόρεν Τόμασεν δήλωσε ότι ο 22χρονος Δανός, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση λίγο μετά την επίθεση, επέλεξε τα θύματά του “στην τύχη” και πρόσθεσε ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή ο ύποπτος να είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του ένα τουφέκι και πυρομαχικά, είπε ο Τόμασεν και πρόσθεσε ότι του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από πρόθεση κατά συρροή και θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή.

Η αστυνομία θεωρεί αυθεντικά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον δράστη να ποζάρει με όπλα και να μιμείται χειρονομίες αυτοκτονίας ή να μιλάει για μια θεραπεία με ένα ισχυρό φάρμακο το οποίο συνταγογραφείται στην ψυχιατρική και “δεν λειτουργεί”.

Οι λογαριασμοί του στο Youtube και στο Instagram έκλεισαν στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το AFP.

Πολλά μέσα ενημέρωσης της Δανίας επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του υπόπτου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αλλά το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η επίθεση σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Fields, που βρίσκεται στη συνοικία Άμαγκερ περίπου στα μισά της διαδρομής από το κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας προς το αεροδρόμιό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ