today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής Βάλμη Ηλείας

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Βάλμη Ηλείας να εκκενώσουν την περιοχή λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βάλμη Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Οδηγίες προστασίας. https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας είναι σε εξέλιξη κι επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ