today-is-a-good-day
19 C
Athens

Βάζει «πλώρη» για το ΕΜΠ ο πρώτος των πρώτων στην Κέρκυρα με 19.560 μόρια

Στους πρώτους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων, κατάφερε να βρεθεί ο αριστούχος μαθητής της Γ΄ τάξης του 4ου ΓΕΛ, Σπυρίδων Στρατηγός του Σταματίου, επιτυγχάνοντας 19.560 μόρια.

Ακολουθώντας την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, βαθμολογήθηκε στις πανελλήνιες εξετάσεις με 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,7 στη Χημεία και με 18,1 στην Έκθεση.

«Ούτε εγώ δεν το πίστευα ότι θα έρθω πρώτος στην Κέρκυρα, αλλά και στους πρώτους του Ιονίου» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 17χρονος αριστούχος μαθητής, παρότι ήταν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει στις εξετάσεις.

«Διάβαζα με επιμέλεια και προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να στερηθώ τις εξόδους μου. Η μόνη ίσως περίοδος που δεν είχα συχνές εξόδους, ήταν τον τελευταίο μήνα που είχα πολλές επαναλήψεις στα μαθήματα οπότε και δεν είχα τόσο πολύ χρόνο. Με στήριξαν πολύ οι φροντιστές μου, αλλά και οι γονείς μου» θα πει ο Σπύρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που προτρέπει όλους τους μαθητές «να μη παρεκκλίνουν από τους στόχους τους, αλλά και να μην απογοητεύονται αν δεν τους πετύχουν».

«Πάντα υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, όπως υπάρχουν και πολλές επιλογές στο μηχανογραφικό και ας μην ήταν η πρώτη επιλογή για σπουδές, μπορεί όμως να γίνει και η καλύτερη», επισημαίνει ο 17χρονος.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας όλα εκείνα τα παιδιά που αποφάσισαν να μη δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και να ασχοληθούν με τον τουρισμό στο νησί, ο Σπύρος τους επιβραβεύει που καταφέρνουν να μπουν τόσο νωρίς στον επαγγελματικό βίο, αλλά τους προτρέπει «να αποκτήσουν γνώσεις για τον κλάδο του τουρισμού», που αποτελεί, όπως λέει, «μεγάλο οικονομικό πνεύμονα για το νησί, αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα».

Όσο για το δικό του επαγγελματικό προσανατολισμό, επιθυμεί να βρεθεί μεταξύ των νέων μηχανολόγων μηχανικών της Ελλάδας, με στόχο και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο επάγγελμα του.

Ο Σπύρος Στρατηγός, απέδειξε τελικά πως είναι «στρατηγός» στη στρατηγική που ακολούθησε για να επιτύχει τους στόχους του κάνοντας περήφανους τους γονείς του και τον μικρό αδερφό του.

Περήφανο όμως είναι και το σχολείο που αποφοίτησε με τον διευθυντή του, Κωνσταντίνο Αλεξίου, και τον σύλλογο διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ, να στέλνουν συγχαρητήρια ανακοίνωσή στον μαθητή και στους γονείς του, για την επιτυχία του:

«Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ό,τι επιλέξει να κάνει στη συνέχεια. Μπράβο Σπύρο!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ