Επικοινωνία Α.Κατσανιώτη με την Αιγύπτια υπ.Μετανάστευσης για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου

ΑΠΕ

Τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποίησε με την υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ (Nabila Makram) είχε νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης,

Κατά τη συνομιλία, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στο εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων, που εδράζεται στους μακροχρόνιους και ιστορικούς δεσμούς φιλίας, και εξέτασαν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στο ρόλο της Διασποράς, ως συνδετικού κρίκου μεταξύ των δύο χωρών, και εξέφρασε τη βούλησή του να επισκεφθεί την Αίγυπτο, μόλις αυτό καταστεί δυνατό. Συναφώς, τόνισε, ότι προσβλέπει με ιδιαίτερη χαρά στην περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, την πραγματοποίηση επαφών με τις Ελληνικές Κοινότητες και την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά, όπως γνωστοποιείται.

Ο υφυπουργός και η κα Makram υπογράμμισαν τη σημασία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας και διερεύνησαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, το προσεχές χρονικό διάστημα, στο Κάιρο.

Τέλος, ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο της Αιγύπτιας υπουργού και την ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή της στην εμπέδωση της συνεργασίας και της φιλίας Ελλάδας και Αιγύπτου, τόσο σε διεθνές όσο και σε διμερές επίπεδο.