today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Φ.Αραμπατζή: Σήμερα ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα

Για χυδαιότητα και κυνισμό, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας της Βουλής, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας που έφερε την απλή αναλογική για να προκαλέσει πολιτική αστάθεια και να εξυπηρετήσει μόνο τα δικά του συμφέροντα, τώρα έχει το θράσος να κάνει χιούμορ και να λέει πως οι βουλευτές δεν θα εκλεγούν με το εκλογικό σύστημα που έφερε. Το πόσοι βουλευτές βεβαίως θα εκλεγούν από τη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι που ευτυχώς δεν θα το αποφασίσει ο κ. Τσίπρας, αλλά ο ελληνικός λαός», είπε η κ. Αραμπατζή που σχολίασε, επίσης, ότι «η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα πόσα χρήματα παίρνουν οι βουλευτές, αποκαλώντάς τους μάλιστα «κορόιδα», ξεπερνά κάθε χυδαιότητα, διότι επιχειρεί να συνδέσει τον θεσμό του βουλευτή με το πόσο υψηλή είναι η βουλευτική αποζημίωση».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στην παρέμβαση για τη φορολόγηση των υπερεσόδων των εταιρειών. «Επειδή όλοι ακούσαμε και τους δήθεν φόβους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά στη φορολόγηση του 90% των κερδών των επιχειρήσεων, θα ήθελα να πω το εξής: Δεν χρειάζεται να φοβάστε γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται να φοβάστε γιατί ούτε υπαναχωρήσεις θα κάνουμε ούτε δωράκια θα δώσουμε ούτε αφαίρεση μηνών θα υπάρξει ούτε τίποτα από όλα αυτά τα οποία εσείς χαρακτηρίζετε «κόλπα» και στα οποία επιδοθήκατε ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή είπε ότι τα υπερκέρδη των εταιρειών θα φορολογηθούν με ποσοστό 90% και αυτό θα γίνει».

«Ο κ. Τσίπρας, στις συνεντεύξεις του κάνει τον πολύ γενναίο και μιλάει για τους «νταβατζήδες», τους οποίους θα τελειώσει. Προφανώς, ξέρετε, είναι και αυτό κάτι σαν το ανέκδοτο της περήφανης διαπραγμάτευσης – μέρες που είναι, επτά χρόνια συμπληρώθηκαν και τα θυμόμαστε όλα – και των αγορών που θα χόρευαν στον ρυθμό που θα χτυπούσατε εσείς τα νταούλια», είπε επίσης η Φωτεινή Αραμπατζή που σχολίασε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί – και περισσότερα από ό,τι μπορεί – τους τελευταίους μήνες, από τότε που ξέσπασε η εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, προκειμένου να ανακουφίσει όλους τους πολίτες».

«Είμαστε η μόνη χώρα, η οποία θα απορροφά πια το 85% της αύξησης του λογαριασμού ενέργειας στα νοικοκυριά, οριζόντια σε όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως εισοδήματος, στηρίζοντας τη μεσαία τάξη, αυτή στην οποία εσείς επιφυλάξατε την πιο ληστρική επιδρομή με τις ασφαλιστικές και φορολογικές σας εκτοξεύσεις, αλλά και τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά, για όλες τις κατοικίες, για όλη την κατανάλωση, όχι μέχρι διακόσιες κιλοβατώρες που ήταν η περίμετρος που επιδοτούσε μέχρι τώρα. Ιδιαίτερα για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, θα απορροφήσουμε το 100% της αύξησης, για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 82%, για τους αγρότες το 90% της αύξησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ