today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Εύσημα Πιερρακάκη σε Δήμο Αθηναίων και Κώστα Μπακογιάννη

Γιατί ενθουσιάστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την «Ψηφιακή Βίβλο» του Δήμου

Τα εύσημα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη απέσπασε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Σχεδίου Ψηφιακής Στρατηγικής του δήμου για την επόμενη δεκαετία στο Innovathens της Τεχνόπολης.

Η δημοτική αρχή, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής με ορίζοντα το 2030. Σε αυτό, αποτυπώνεται αναλυτικά και με ακρίβεια μια σύγχρονη ατζέντα ψηφιακών παρεμβάσεων, που βάζει τους ίδιους τους Αθηναίους στο επίκεντρο και συμβάλλει δραστικά στην πράσινη μετάβαση της πόλης, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στη διασφάλιση της τεχνολογικής της υπεροχής.

«Σήμερα είδαμε πώς ένας έξυπνος δήμαρχος και μία έξυπνη ομάδα μετατρέπουν την Αθήνα σε “έξυπνη πόλη» είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «τα σχόλια τα οποία έχω να κάνω συνοψίζονται στη φράση ότι “είμαι ενθουσιασμένος”».

Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους που είχαν εξ αρχής θέσει με τον υφυπουργό Ειδικών Ψηφιακών Έργων Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος αποτελεί και τον «αρχιτέκτονα» του προγράμματος των “Έξυπνων πόλεων”, ήταν η στρατηγική να χαράσσεται από τους ίδιους τους δημάρχους και να γίνεται πράξη από τους δήμους, σημειώνοντας με έμφαση ότι αυτό ακριβώς έκανε ο Δήμος Αθηναίων με το πλήρες και μακρόπνοο σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής.

«Είδαμε ένα πλάνο το οποίο είναι εξαιρετικά πλήρες, είναι ιδιοκτησία της στρατηγικής του Δημάρχου και της ομάδας του και δεν αφορά μόνο τις εκκρεμότητες του χθες, αφορά και τις προκλήσεις του αύριο, αφορά τη σύγκριση της Αθήνας με όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Πιερρακάκης, ενώ αναφερόμενος στις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο των τελευταίων ετών και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί στο τέλος της ημέρας οι πολίτες από εμάς αυτό ζητούν: Να εξυπηρετηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ