Τα αποκαλυπτήρια προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Παλαιό Ψυχικό έκανε η ΠτΔ

Eurokinissi

Η προτομή του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη κοσμεί από σήμερα το Άλσος που φέρει το όνομα του στο Παλαιό Ψυχικό.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη και τα δύο παιδιά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία Μπακογιάννη.

Τ.Θεοδωρικάκος: «Κρατάμε ψηλά για πάντα τη μνήμη του»

«Κρατάμε ψηλά για πάντα την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη… Το παράδειγμά του συνεχίζει να φωτίζει τη δημοκρατική μας ζωή και να την προστατεύει από κάθε απειλή, από τον εγκληματικό παραλογισμό της τρομοκρατίας και κάθε επιβουλής», τονίζει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωση του με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του δολοφονηθέντος από την οργάνωση 17 Νοέμβρη, τον Σεπτέμβριο του 1989, τα οποία θα γίνουν σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Άλσος Παύλου Μπακογιάννη του δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του για τα αποκαλυπτήρια της προτομής, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, να τοποθετήσετε προτομή του Παύλου Μπακογιάννη στο Άλσος Παύλου Μπακογιάννη στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Γιατί, οι νεότερες γενιές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν», να μάθουν για τον Παύλο Μπακογιάννη, τον πολιτικό που αγωνίστηκε για την εθνική ενότητα.

Μια προσωπικότητα του πολιτικού μας βίου με σπουδαία συμβολή στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, του διχασμού που σημάδεψε για δεκαετίες την Ελλάδα, με αναφορές στην εμφύλια διαμάχη μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια στάση ζωής, που δυστυχώς πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά της 17Ν.

Το παράδειγμά του συνεχίζει να φωτίζει τη δημοκρατική μας ζωή και να την προστατεύει από κάθε απειλή, από τον εγκληματικό παραλογισμό της τρομοκρατίας και κάθε επιβουλής.

Συγχαρητήρια και πάλι για την πρωτοβουλία σας.

Γιατί η ισχυρή μνήμη είναι πλεονέκτημα για το μέλλον του τόπου μας».