today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μπ.Λεμέρ: «Στο κόκκινο» η δημοσιονομική κατάσταση στη Γαλλία

«Στο κόκκινο» είναι η δημοσιονομική κατάσταση στη Γαλλία, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας Μπρούνο Λεμερ.

Σε σημερινή συνέντευξη του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης των ενοικίων το πολύ στο 3,5% και για τον περιορισμό του κόστους της ενέργειας στα νοικοκυριά, αλλά, όπως είπε, «υπάρχουν και όρια» στις κρατικές δαπάνες.

«Θέλω να πω ότι δεν είναι τα πάντα δυνατά», ανέφερε ο Λεμέρ, εκτιμώντας ότι «οι επιπλέον δαπάνες της τάξης των 20 δισ. ή 25 δισ. ευρώ για καύσιμα, όπως προτείνουν ορισμένοι πολιτικοί σχηματισμοί, είναι πολύ δαπανηρές και, για να γίνουν, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε άλλα πράγματα».

«Φτάσαμε σε επίπεδο εγρήγορσης για τα δημόσια οικονομικά», δήλωσε ο Λεμέρ τονίζοντας πως, «όταν αυξάνεται ο πληθωρισμός, το βάρος του χρέους αυξάνεται επίσης και η ευθύνη μου είναι να επιστρέψω σε ισορροπημένα δημόσια οικονομικά μέχρι το 2027».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο νέος πρόεδρος της βουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στην Εθνοσυνέλευση Ολιβιέ Μαρλεξ, αφού ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με το κόμμα της προεδρικής πλειοψηφίας του προέδρου Μακρόν, τόνισε ότι το ύψος του γαλλικού χρέους «δημιουργεί μια τεράστια ευθύνη για όλους και ιδιαίτερα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» που «πάντα έδειχνε ελαστικότητα στο θέμα αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ