today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ν.Σοφιανός: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος θα κάνει αντιλαϊκή κυβέρνηση

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε βασικές πολιτικές επιλογές και τσακώνονται για το ποιος θα κάνει μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ταξική αντιλαϊκή πολιτική», είπε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «Open».

Τόνισε ότι συμφωνούν να φοροαπαλλάσσονται οι ακτοπλόοι εφοπλιστές για το πετρέλαιο, ενώ αντίθετα ο λαός πληρώνει πανάκριβα τα καύσιμα και προσέθεσε ότι συμφωνούν στη ΝΑΤΟϊκή διεύρυνση προς τα σύνορα της Ρωσίας και στις κυρώσεις κατά της Μόσχας που επίσης τις πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «το ΚΚΕ δεν δίνει καμία ανοχή» στην αντιλαϊκή πολιτική και σημείωσε ότι «είναι ύποπτη η διακίνηση τέτοιου είδους αναφορών και ερωτημάτων διότι στοχεύουν στον εγκλωβισμό ενός κόσμου».

Επιπλέον σχολίασε πως «όταν τα δυο αυτά κόμματα ταυτίζονται στις βασικές πολιτικές επιλογές, τότε η συζήτηση θα είναι για τα δάνεια του Μητσοτάκη και τα ακίνητα του Παπαδημούλη».

Αναφερόμενος στα «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν χθες σημείωσε ότι το ΚΚΕ «έχει ανοιχτά σε όλους τους ελέγχους τα οικονομικά του δεδομένα, τα δάνειά του που έχουν μειωθεί δραστικά και εξυπηρετούνται».

Πρόσθεσε ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορούν ένα 8% που χρωστά δισεκατομμύρια και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες «κυνηγούν τους μικροκαταθέτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ