today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Ν.Μηταράκης: Στόχος μας να είναι η ΝΔ και στην Άρτα πρώτο κόμμα στις εκλογές και με διαφορά

«Η κυβέρνηση, βρέθηκε απέναντι σε πολλαπλές κρίσεις και τις αντιμετώπισε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Το πρόσημο είναι θετικό, σε όλους τους τομείς και με αυτή τη δυναμική, στόχος μας και για την Άρτα, στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, να είναι πρώτο κόμμα και πρώτο κόμμα με διαφορά», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Άρτα, ως επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ.

Στο κλιμάκιο της Ν.Δ συμμετείχαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Κωτσός.

Ο υπουργός Νότης Μηταράκης ανέφερε , πως στόχος της επίσκεψης, ήταν η αυτοψία στην παραγωγική μηχανή του Νομού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση για τις νέες παραγωγικές επενδύσεις με έμφαση στην προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων στην Άρτα.

Ο υπουργός , επισήμανε πως η Ν.Δ ως κυβέρνηση στα 3 χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κρίση στα εθνικά θέματα το 2020 και πάλι σήμερα, με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Κρίσεις που αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα, με την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας, αλλά και την έντονη παρουσία στα διεθνή φόρα και στις μεγάλες συμμαχίες που η χώρα μας έχει πετύχει. Σας θυμίζω τους τελευταίους μήνες τη συμφωνία με τη Γαλλία, την ενίσχυση της αμυντικής δυνατότητας στον αέρα και στη θάλασσα, τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο κ. Μηταράκης για να ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας, « δυστυχώς όλα αυτά τα έχει καταψηφίσει, όπως ξέρετε η αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα με τα εθνικά θέματα, υπογράμμισε ο υπουργός, η κυβέρνηση αντιμετώπισε «τη μεγάλη κρίση στο μεταναστευτικό», για την οποία όπως τόνισε η προηγούμενη κυβέρνηση, « με την πολιτική ανοιχτών συνόρων, οδήγησε σε χαοτικές καταστάσεις και στα νησιά μας και μεγάλες πόλεις και στην Ειδομένη, αλλά γενικότερα σε όλη τη χώρα».

Ο Νότης Μηταράκης, συνέχισε λέγοντας, πως η κυβέρνηση της Ν.Δ «με μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική κατάφερε να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες». Μιλώντας με αριθμούς, είπε πως από 121 δομές φιλοξενίας που λειτουργούσαν στη χώρα μας, σήμερα λειτουργούν 34, από τα 92.000 άτομα που διέμεναν σε δομές σήμερα διαμένουν 22.000, ενώ στην Ήπειρο από 3.900 μετανάστες αιτούντες άσυλο πριν 2 χρόνια, σήμερα ο αριθμός μειώθηκε στους 1129.

«Ο στόχος μας, ήταν η δραστική μείωση των ροών, αλλά και κυρίως ο περιορισμός των επιπτώσεων αυτής της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και νομίζω το πρόσημο είναι θετικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Νότης Μηταράκης, επισήμανε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στήριξης της οικονομίας, την περίοδο της πανδημίας.

«Αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερες προκλήσεις, στον τομέα της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής ως, αποτέλεσμα της οικονομικής πίεσης που ξεκίνησε από την πανδημία. Η χώρα μας, είχε ένα πολύ ψηλό ρυθμό ανάπτυξης το 2019, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πανδημία και η κυβέρνηση έδωσε ένα πακέτο στήριξης στην πραγματική οικονομία, το οποίο ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταφέραμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τα πόδια τους, όπως φάνηκε από το γεγονός, ότι μετά την πίεση της πανδημίας οι ελληνικές επιχειρήσεις στάθηκαν στα πόδια τους, η ανεργία μειώθηκε στο 12%, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με 9% και αυτό μας επέτρεψε να έχουμε τη δυνατότητα, στην επόμενη κρίση που μας βρήκε πού είναι η κρίση του ενεργειακού πληθωρισμού, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, να μπορούμε ακόμα να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και την πραγματική οικονομία, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, χαρακτήρισε ουσιαστικές τις επισκέψεις του κλιμακίου στο Νομό, καθώς δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, αφενός για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί και αφετέρου, γιατί δόθηκε στον κόσμο η δυνατότητα να στείλει να δικά του μηνύματα στην κυβέρνηση.

«Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πρωτογενής παραγωγή, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες μας, είναι ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής μας», υπογράμμισε ο κ. Στύλιος.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς απευθύνθηκε σε εκείνους που δεν ψήφισαν τελευταία φορά Ν Δ, λέγοντας πως τώρα είναι η ευκαιρία, διότι η κυβέρνηση στην δύσκολη συγκυρία της κρίσης κατά γενική ομολογία έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να το αντιμετωπίσει σωστά. « Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει μεταρρυθμίσεις στο πεδίο στην καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε ο κ. Αμυράς. Ειδικότερα, επισήμανε πως δίνεται έμφαση στα ζητήματα που ταλαιπωρούν δεκαετίες τον κόσμο, φέρνοντας ως παράδειγμα τους δασωμένους αγρούς και την πρόσφατη αλλαγή της Νομοθεσίας, η οποία προστατεύει την ιδιοκτησία, δεν τίθεται σε αμφιβολία και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης των «στοιχειωμένων» χωραφιών

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, είχε διαδοχικές συναντήσεις, με αστυνομικούς στη Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, με συνδικαλιστές, με το σύνδεσμο απόστρατων αστυνομικών στη συνέχεια επισκέφθηκε τους Δήμους Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο κ.Τσουβάλας , ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και υποσχέθηκε, ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση τα αιτήματα τους.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε πως, «η διαφύλαξη του αγαθού της Ασφάλειας, αποτελεί συνεχή στόχο και ζητούμενο υψηλής προτεραιότητας, καθώς συνιστά αναγκαία προϋπόθεση, για την ανάπτυξη την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας .Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, αυτό είναι, το μότο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ