today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Φυγή προς τα εμπρός από τον Μητσοτάκη με περιοδείες και νομοσχέδια

Με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε», υπουργοί, υφυπουργοί γενικοί γραμματείς και βουλευτές ξεκινούν νέο κύκλο εξορμήσεων στην περιφέρεια με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου, τη σύσφιξη των σχέσεων της ΝΔ με την κοινωνία, αλλά και την προώθηση του σχεδίου της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Του Κώστα Πασίση

Επικεφαλής της νέας επιχείρησης εξωστρέφειας της κυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πλέον σε εβδομαδιαία βάση θα βρίσκεται εκτός Μαξίμου, με σκοπό την ενίσχυση της δια ζώσης επικοινωνίας του με τον κόσμο, όπου ανέκαθεν είχε πλεονέκτημα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι Πρωθυπουργικές περιοδείες, καθόλη τη διάρκεια του θέρους, θα συνοδεύονται και από συγκεκριμένες εξαγγελίες, όπως έγινε προ ημερών στη Μεσσήνη με τη δέσμευση του για χρηματοδότηση του Βιολογικού καθαρισμού στο Πεταλίδι.

Έτσι αύριο κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, τον γ.γ Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τους Στέργιο Γιαννάκη, Άννα Ευθυμίου και Γιώργο Κωτσό, θα επισκεφθεί την Άρτα.

Την Πέμπτη ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, με την υφυπουργό Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, και κομματικά στελέχη θα επισκεφθούν την Λακωνία και την Παρασκευή επταμελές κυβερνητικό και κομματικό κλιμάκιο (Πιερρακάκης-Συρίγος-Λιβάνιος -Βασιλειάδης-Μελάς-Μονογυιού -Αναστασοπούλου) θα μεταβεί στη Ρόδο.

Παρότι ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, η κομματική μηχανή, όχι μόνο της ΝΔ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων δουλεύουν σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς, με συγκεκριμένα πλάνα δράσης.

Οι εξορμήσεις των κυβερνητικών στελεχών γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ανακοινώνει σειρά μέτρων για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά και των οικονομικά ασθενέστερων που πλήττονται από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, που έχει εκτοξεύσει τις τιμές και στα βασικά είδη του καλαθιού της νοικοκυράς.

Ήδη βρίσκεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass που στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Σήμερα επίσης ανοίγει η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών.

Ανακοινώσεις για Fuel pass 2

Επίσης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, με πλούσια νομοθετική ατζέντα, ο Πρωθυπουργός -πιθανότατα- θα κάνει ανακοινώσεις αναφορικά με το νέο ενισχυμένο fuel pass, το νέο δηλαδή πρόγραμμα επιδότησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα.

Ταυτόχρονα, όμως, τα κυβερνητικά στελέχη που μετέχουν στις περιοδείες θα έχουν από πρώτη χέρι και το «κλίμα» στην κοινωνία από τα μέτρα στήριξης της.
Συντονιστής των «γαλάζιων» εξορμήσεων είναι ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ο οποίος φιλοδοξεί μέχρι τέλη Ιουλίου η ΝΔ να έχει επισκεφθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συναντήσεις με άρωμα εκλογών πραγματοποιεί και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χθες συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου με εργαζόμενους στον τουρισμό και τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα πάντως, εκτός των περιοδειών και των εκλογικών συναντήσεων που αφορούν όλα τα κόμματα, έχουν αυξηθεί κατά κόρον οι συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών, η κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών και τα σενάρια της επόμενης ημέρας, γεγονός που δημιουργεί την εντύπωση ότι στο παρασκήνιο «ψήνονται» οι πρόωρες κάλπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ