today-is-a-good-day
25.1 C
Athens

Ν.Χαρδαλιάς: Δεν είναι δυνατή η μεταφορά του 95 ΤΥΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

«Το 95 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (95 ΤΥΕΘ) εξυπηρετεί επιχειρησιακές ανάγκες, βάσει των υφιστάμενων σχεδίων, και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η μετεγκατάστασή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (ΓΝΡ)». Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός και Θοδωρής Δρίτσας, με θέμα «Πρόταση για μεταφορά του 95 ΤΥΕΘ στο κτίριο του ΓΝΡ».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες επιχειρησιακές ανάγκες αλλά και τις εν γένει υποχρεώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών των ΕΔ, το ΓΕΣ προβαίνει σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του 95 ΤΥΕΘ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών, μελών οικογενειών αυτών και οπλιτών της νήσου Ρόδου. Για το λόγο αυτό, τόσο για τις υποδομές του 95 ΤΥΕΘ όσο και για τον ιατρικό εξοπλισμό του, η στρατιωτική υπηρεσία (ΣΥ) διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις, από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΓΕΣ».

Τέλος υπενθύμισε ότι «τα εν ενεργεία στελέχη μπορούν να εξετάζονται σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του ΠΔ 432/1983».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ