today-is-a-good-day
19 C
Athens

Στον Δήμο Αιγάλεω περιόδευσε κλιμάκιο της ΝΔ

Στον Δήμο Αιγάλεω περιόδευσε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη, τον οποίο συνόδευαν ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Δημήτρης Μαυροειδάκος και η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αιγάλεω Δέσποινα Προκοπίου.

Αρχικά το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου έγιναν δεκτά από τον Δήμαρχο Αιγάλεω Ιωάννη Γκίκα.

Κατά την συνάντηση με τον Δήμαρχο αλλά και μέλη της Δημοτικής Αρχής συζητήθηκαν οι ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής, η στήριξη που δόθηκε από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας στους πολίτες και τα μεγάλα έργα που προχωρούν ή ξεκινούν και θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων Ηλίας Μάνδρος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας Χρήστος Αρβανίτης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων και Δημοτικής Αστυνομίας Φώτης Χρυσούλας.

Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο ΑΤ του Αιγάλεω όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή του τμήματος για τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Σειρά είχαν οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας του Δήμου, ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής. Ο χώρος αυτός αποτελεί την έδρα πολλών νέων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα ένα «εργαστήριο» συμβουλευτικής πάνω σε διάφορους τομείς (νομικά, λογιστικά, business plan, marketing) σε ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Παράλληλα οι θερμοκοιτίδες συνεργάζονται με Πανεπιστήμια της Αττικής όπως το Πάντειο και το ΠΑΔΑ, ενώ στον κύκλο επιχειρηματικότητας που τρέχει αυτή την περίοδο συμμετέχουν 12 ομάδες.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας όπου ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου και του Κέντρου για τη δράση τους. Εκατοντάδες πολίτες του Δήμου στηρίζονται καθημερινά από τα γεύματα που προσφέρει ο Δήμος, ενώ τα αποθέματα του Κέντρου Αιμοδοσίας βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, λαμβανομένων υπόψη και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν για αίμα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο του Δήμου, όπου τα στελέχη του κόμματος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εμπόρους, καταστηματάρχες και υπαλλήλους, αλλά και με το ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Αιγάλεω.

Τέλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε την εταιρεία Grantex, μια εξ’ ολοκλήρου ελληνική εταιρεία κατασκευής φρένων η οποία εξάγει σχεδόν το 85% των προϊόντων της. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Θεόδωρος Πασχαλίδης και η Αντιπρόεδρος Μαρία Πασχαλίδου τόνισαν τη στήριξη που έχει δώσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα του επιχειρείν και της βιομηχανίας, οδηγώντας έτσι στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση των στελεχών του κόμματος με μέλη της ΔΕΕΠ και της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, την πρόεδρο της Τοπικής για το καλωσόρισμά τους στο Δήμο του Αιγάλεω, έναν δήμο με μεγάλες προοπτικές. Μαζί με τον κ. Κονταδάκη, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στην αρχική μας δέσμευση και το αίτημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθούμε παντού. Και όχι μόνο στην Περιφέρεια, αλλά και σε όλες τις γειτονιές της Αττικής. Σήμερα στο Αιγάλεω είδαμε ανθρώπους που θέλουν να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή τους: στο Αστυνομικό Τμήμα, τα στελέχη της ΕΛΑΣ να αγωνίζονται για την ασφάλεια των πολιτών, οι υπάλληλοι του Δήμου στο κοινωνικό παντοπωλείο, οι άνθρωποι που επανδρώνουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων, οι άνθρωποι στις θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας που στηρίζουν τους νέους επιχειρηματίες και τις νέες επιχειρήσεις και φυσικά η Δημοτική Αρχή συνδράμουν, ώστε ο Δήμος να μπορέσει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους πολίτες του. Είμαστε λοιπόν εδώ, θέλοντας όχι μόνο να προβάλουμε το έργο της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως να ακούσουμε τα προβλήματα των κατοίκων, να τα καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Γι’ αυτό και θέλουμε να βρισκόμαστε σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά, να έχουμε μια διαρκή σχέση με τους πολίτες, μια σχέση εμπιστοσύνης όπως μας έχει ζητήσει και ο πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στην επίσκεψη στον Δήμο Αιγάλεω συμμετείχαν ακόμη, ο βουλευτής και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μπάμπης Καραθάνος και Δημήτρης Μαραβέλιας, η Υπεύθυνη Γυναικών της ΔΕΕΠ Β2 Μόρφω Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, το μέλος ΔΗΜΤΟ Καίτη Κιουλάνη, καθώς και τα μέλη της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας, Δημήτρης Φώτης και Χάρης Τσίρας και η πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Αιγάλεω Ελίνα Παπαχριστοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ