today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Λόιντ ‘Οστιν: Η απρόκλητη ρωσική εισβολή αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό στο επίκεντρο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητηθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ηγεσία και τον συντονισμό τους και χαιρέτισε τις νέες ανακοινώσεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ για υποστήριξη στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε επίσης ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να επικρατήσει, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας. «Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εντείνει επίσης την υποστήριξή του», είπε, σημειώνοντας ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν για ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης. Αυτό θα βοηθήσει την Ουκρανία μακροπρόθεσμα να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα με το ΝΑΤΟ, αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας για τον συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και προσβολή της διεθνούς τάξης, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση της ομάδας επαφής για την άμυνα της Ουκρανίας, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η απρόκλητη και χωρίς υπεράσπιση εισβολή της Ρωσίας δεν αποτελεί απλώς κίνδυνο για την Ουκρανία. Αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και προσβολή της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες που μας προστατεύει όλους» σημείωσε ο κ. Λόιντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ