today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ο Σολτς υπόσχεται ενιαία αντίδραση της Ε.Ε. για το βρετανικό ν/σ για τη Βόρεια Ιρλανδία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι θεωρεί λυπηρή την “αδικαιολόγητη” απόφαση της Βρετανίας να παρουσιάσει νομοσχέδιο που θα καταργεί τους ελέγχους στα εμπορεύματα τα οποία διακινούνται μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει μια ενιαία απάντηση.

“Η Βρετανία έλαβε μια πολύ λυπηρή απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με όλες τις συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας”, δήλωσε. “Είναι επίσης αδικαιολόγητη γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πολλές ρεαλιστικές προτάσεις. Η ΕΕ θα είναι ενωμένη στην αντίδρασή της και έχει όλο το φάσμα των μέσων στη διάθεσή της”.

Η Βρετανία δημοσίευσε σήμερα σχέδια για να παρακάμψει ορισμένους από τους εμπορικούς κανόνες μετά το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία, καταργώντας τους ελέγχους και αμφισβητώντας τον ρόλο του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια νέα σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

Οι εντάσεις συνεχίζονται εδώ και μήνες από τότε που η Βρετανία κατηγόρησε την ΕΕ για αυταρχική προσέγγιση στη διακίνηση των εμπορευμάτων μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας – έλεγχοι που απαιτούνται για να διατηρηθούν ανοιχτά τα σύνορα με την Ιρλανδία, μέλος της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ