today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Βρετανία: Ο Μπ.Τζόνσον υπεραμύνεται της νομοθεσίας για τη Βόρεια Ιρλανδία

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία θέλει απλά να επιδιορθώσει τα προβλήματα με το εμπόριο προς τη Βόρεια Ιρλανδία κατά την μετά το Brexit εποχή στη νομοθεσία που θα αφορά τη μη εφαρμογή μερών της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές «γραφειοκρατικές απλοποιήσεις».

«Είναι σχετικά απλό να το κάνουμε αυτό, είναι μια γραφειοκρατική αλλαγή που χρειάζεται να γίνει. Ειλικρινά είναι ένα σχετικά ασήμαντο πακέτο ρυθμίσεων», δήλωσε ο Τζόνσον στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, αψηφώντας τους επικριτές που υποστηρίζουν ότι η νομοθεσία θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο.

«Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε κάποιες γραφειοκρατικές απλοποιήσεις μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας».

Η Βρετανία αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει σχέδια που θα παρακάμπτουν κάποιους κανόνες που διέπουν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη μετά το Brexit εποχή, σε μια κίνηση που θα αυξήσει την ένταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εμπορικό πόλεμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ