today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Οικοδομούμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του Έλληνα πολίτη και του αστυνομικού

«Υπάρχουν μερικές αξίες που μένουν σταθερές, όπως η αγάπη για την πατρίδα, ο υγιής πατριωτισμός και η πίστη στο αγαθό της ελευθερίας. Η ΕΛΑΣ υπερασπίζεται στον Έβρο τα σύνορα της Ελλάδας μαζί με τον στρατό, την Frontex και τους ακρίτες. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα αποτύχει». Αυτά τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πριν από την έναρξη προβολής του ντοκιμαντέρ Proud Blue (Περήφανο Μπλε) που είναι αφιερωμένο στην ελληνική αστυνομία, το οποίο σκηνοθέτησε η βραβευμένη ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ακόμη, ότι έχουν ενισχυθεί τα σύνορα με νέους συνοριοφύλακες με τεχνικά μέσα και αντιμετωπίζεται κάθε απειλή ασφάλειας.

Υπογράμμισε ότι οι έλληνες αστυνομικοί δίνουν μάχη με αυταπάρνηση σε όλη την χώρα για την αποτροπή του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών. «Είμαστε δίπλα σε κάθε αστυνομικό σε όλες τις δύσκολες ώρες. Οικοδομούμε μια νέα σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης μεταξύ του Έλληνα πολίτη και του αστυνομικού» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επίσης, η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Αθηνά Κρικέλη, τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε από το δικό μας μετερίζι για τους Έλληνες αστυνομικούς. Τόσα χρόνια στην Αμερική, έχουμε μάθει να σεβόμαστε τους ένστολους και αυτό το μεταφέρουμε τώρα και στην Ελλάδα με αυτό το ντοκιμαντέρ. Νομίζω ότι είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα ότι πρέπει να δίνουμε στον τόπο μας και όχι να ζητάμε».

Στην προβολή του ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, παρευρέθησαν ακόμα, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ, της Εκκλησίας και της αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ