Στη Σερβία αύριο ο Ν.Δένδιας

ΑΠΕ

Τη Σερβία θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), όπου αναμένεται να συναντηθεί με ανώτατους Σέρβους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατόπιν θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Νίκολα Σελάκοβιτς (Nikola Selaković), ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περίπου στις 10:00 (τοπική ώρα).

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Ίβιτσα Ντάτσιτς (Ivica Dačić).

Εκτός από την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή.