today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

«Η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να παίζει ένα παιχνίδι προκλητικότητας και έντασης χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτό το παιχνίδι που λεκτικά καλλιεργεί, αυτήν τη στιγμή, θα μένει αναπάντητο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ειδικότερα, για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι η χώρα μας όσες φορές έχει καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη γείτονα και «ενώ έχουμε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις, την επομένη του διαλόγου, αντί να οδηγούμαστε σε αποκλιμάκωση, οδηγούμαστε σε κλιμάκωση, είτε με υπερπτήσεις είτε με διεκδικήσεις από πλευράς Τουρκίας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, μέσα από ένα πρωτοφανές πρόγραμμα εξοπλισμού και αναβάθμισης της αποτρεπτικής ικανότητάς μας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν είναι εκείνη που επιθυμεί την κλιμάκωση ή που θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, κατέστησε όμως σαφές ότι είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Σε ερώτηση σχετικά με το εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού που εμφανίζει μαζί τον Ρώσο και τον Τούρκο Πρόεδρο, απάντησε ότι η ρητορεία Πούτιν και Ερντογάν ταυτίζονται σε ό,τι αφορά στην πολιτική του αναθεωρητισμού και του μεγαλοϊδεατισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ