today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Παρουσιάστηκε από τον Λ.Αυγενάκη η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ώστε να τολμήσουμε το μεγάλο βήμα της θέσπισης επαγγελματικής διαιτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Παρουσιάζοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σχετική τροπολογία του, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων» ο κ. Αυγενάκης είπε ότι, για την πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, η διαιτησία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια του αθλήματος. Όπως είπε, «σε ένα χώρο όπου οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είναι επαγγελματίες επιβάλλεται να ακολουθήσουν την ίδια πορεία και οι διαιτητές, οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό τον χώρο, χωρίς κάποια παράλληλη εξάσκηση επαγγέλματος, που θα τους αποσπά».

Σημείωσε επίσης ότι η ρύθμιση εφαρμόζεται από την έναρξη της αμέσως επόμενης αγωνιστικής περιόδου των εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού χαρακτήρα.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις δράσεις της κυβέρνησης κατά της «χειραγώγησης» επανέλαβε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και «κυρίως, να ωριμάσουν και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Αναφέρομαι στην Ομοσπονδία και σε αρκετούς -όχι όλους- τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών κλαμπ ώστε να αφήσουν αυτά που θεωρητικά τους χωρίζουν και να δούμε την μεγάλη εικόνα, την μεγάλη ανάγκη βελτίωσης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να καταθέσει ο καθένας την δική του εμπειρία, την τεχνογνωσία να βάλουμε υψηλούς στόχους και να βοηθήσουμε όλοι για την πρόοδο, την πραγματική πρόοδο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου”.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία Αυγενάκη, εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη, 02/06/2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ