Υποψήφιος για το «European Green Leaf 2024» ο δήμος Γρεβενών

ΑΠΕ

Ο Δήμος Γρεβενών είναι κι επισήμως υποψήφιος για το «European Green Leaf». Η υποψηφιότητά του, έγινε δεκτή και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έτσι τα Γρεβενά είναι ο μοναδικός ελληνικός δήμος που συμμετέχει σε αυτό τον Ευρωπαϊκό θεσμό που επιβραβεύει τις «πράσινες» πρωτοβουλίες μικρών πόλεων.

Στα Γρεβενά τα τελευταία 7 χρόνια ο δήμος μέσα από ένα γιγάντιο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων έχει προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην ενεργειακή αυτονομία πολλών δημοτικών κτιρίων με την χρήση της «αβαθούς Γεωθερμίας».

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αναφέροντας ότι «τέτοιες δράσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη του διεθνούς προφίλ του Δήμου, συμβάλλοντας έτσι στην ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες πόλεις».

Το Βραβείο European Green Leaf Award θεσμοθετήθηκε το 2015 και καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Έπιτροπή με στόχο την αναγνώριση, προώθηση και επιβράβευση των προσπαθειών των μικρών πόλεων, προκειμένου να καταστούν βιώσιμες μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ο δήμος Γρεβενών θα διαγωνιστεί με άλλες οχτώ υποψήφιες πόλεις από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβενία και Κροατία.