today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Χρ.Δήμας: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, που σε συνδυασμό με τα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή, φέρνουν την χώρα μας στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης, δημοκρατίας και οικονομικής ανάπτυξης». Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στο συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη με τίτλο «επενδύοντας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλουραλιστική ανάπτυξη».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Στο διεθνές συνέδριο του The Economist, που έχει τον τίτλο ‘επενδύοντας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλουραλιστική ανάπτυξη’, συμμετέχουν στελέχη της ελληνικής, κυπριακής και ισραηλινής κυβέρνησης, διεθνείς επιχειρηματικοί φορείς και επενδυτικοί οίκοι, επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Στην τοποθέτηση μου, μίλησα για τις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας, καθώς και για την σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, που σε συνδυασμό με τα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή, φέρνουν την χώρα μας στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης, δημοκρατίας και οικονομικής ανάπτυξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ