today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ελ.Λύση: Κυβερνητική μεθόδευση μέσω τροπολογιών υπέρ των “καρτέλ”

“Κατά τη γνώριμη τακτική της η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει μια ακόμα τροπολογία, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, στην οποία και πάλι περιλαμβάνει μαζί με «φιλολαϊκές» διατάξεις, μία πρωτοφανή μεθόδευση υπέρ των «καρτέλ» ενέργειας, ζητώντας να ψηφισθούν συνολικά, με προφανή στόχο να «παγιδεύσει» την αντιπολίτευση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, προσθέτοντας ότι:

“Στο πρώτο άρθρο της Τροπολογίας προβλέπεται αυτή η έστω κουτσουρεμένη ψηφοθηρική παροχή προς φυσικά μόνο πρόσωπα μέχρι 600 ευρώ και με αυστηρές προϋποθέσεις και χρονικά όρια. Στην δεύτερη όμως που υποτίθεται ότι ρυθμίζεται η φορολογία των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχουν διατάξεις, που ουσιαστικά υπαγορεύουν στην ΡΑΕ μία μέθοδο υπολογισμού που «εξαφανίζει» τα υπερκέρδη! Όλα αυτά με σωρεία ρυθμίσεων που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με φυσικά με εξαίρεση των παραγωγών ΑΠΕ.

Η Ελληνική Λύση ζήτησε να διαχωριστούν τα σχετικά άρθρα, χωρίς να εισακουστεί. Θα ψηφίσουμε λοιπόν «παρών», διότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την ληστεία του ελληνικού λαού από τα καρτέλ.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ