today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Η κυβέρνηση αφήνει τους Έλληνες να πεινούν, παραδίδοντάς τους στα νύχια των ολιγαρχών

«Η κυβέρνηση ψεύδεται ασυστόλως. Αφήνει τους Έλληνες να πεινούν, παραδίδοντάς τους στα νύχια των ολιγαρχών», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή.

«Από χθες πολλοί υπουργοί βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι έχουμε περισσότερα έσοδα λόγω των φόρων και γι’ αυτό το λόγο δεν προχωρά η κυβέρνηση σε μείωση της τιμής του ρεύματος. Αντί να μειώσετε την τιμή για όλα τα νοικοκυριά και να πατάξετε την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια, εσείς λέτε ότι έχετε φορολογικά έσοδα. Τα οποία παίρνετε από τον πολίτη. Αυτό λέγεται κλοπή.

Σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι με εντολή Κομισιόν η Ε.Ε. είπε ότι δεν θα μειωθούν οι φόροι και ο ΦΠΑ στα καύσιμα γιατί είναι κοινωνικά άδικο μέτρο. Στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2021 αναφέρεται σαφώς η παροχή εφ’ άπαξ εγγυήσεων για την ενίσχυση και στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων. Στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν τον Μάρτιο του 2022 γίνεται λόγος για επιστροφή στους καταναλωτές των υπερεσόδων των παρόχων ρεύματος. Άρα, ή η Κομισιόν άλλαξε γραμμή πλεύσης, αλλά δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο έγγραφο που να το πιστοποιεί αυτό, ή η κυβέρνηση λέει ψέματα», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας και τάχθηκε κατά της πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. «Γιατί πρέπει να συνεχίσει αυτή η εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε.

«Ακόμα και ο Κίσινγκερ, που δεν είναι ούτε Ρωσόφιλος, ούτε Ελληνόφιλος, είναι απλά η «αλεπού της διπλωματίας», είπε πως «η Ουκρανία θα πρέπει να είναι η γέφυρα που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ρωσία». Ποιοι ανατίναξαν αυτή τη γέφυρα; Είναι γνωστό: οι Αμερικανοί. Και συνεχίζει ο Κίσινγκερ: «Θα ήταν μοιραίο λάθος να ξεχάσουμε τη θέση ισχύος της Ρωσίας στην Ευρώπη. Αν η Ρωσία απομακρυνθεί από την Ευρώπη και συμμαχήσει με άλλους, αυτό θα σημαίνει ότι έχασε η Δύση».

Και εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, σας παρακαλώ, ζητήστε από την κυβέρνηση να φέρει το έγγραφο της Κομισιόν που λέει ότι δεν θα πληρώνουν οι πολίτες φόρους και ότι θα γίνει επιστροφή. Ζητήστε να δώσει πληροφορίες η κυβέρνηση σχετικά με τα όπλα που έχει στείλει στην Ουκρανία. Πώς αποψίλωσε την άμυνα της χώρας. Γίνονται τραγικά λάθη και θα τα πληρώσει ο λαός. Ζητήστε να δοθούν λεπτομέρειες για τα όπλα, τους τύπους τους, τα εφόδια, που έχουν σταλεί στην Ουκρανία. Ακόμα και τώρα στέλνονται πολεμοφόδια», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ