today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Υπ. Παιδείας: 30 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό ρομποτικής και STEM στα σχολεία

Τριάντα (30) εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για εξοπλισμό ρομποτικής και STEM στα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NextGenerationEU).

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και οριστικοποιήθηκε η προκήρυξη, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των επόμενων ωρών στην εφημερίδα της ΕΕ, αναφέρει το υπουργείο και ξεκινά η υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους για την προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής.

Το έργο αφορά σε περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες. Τα σετ ρομποτικής αποτελούνται από δομικά στοιχεία/τμήματα εξοπλισμού, καθώς και το σχετικό λογισμικό, που επιτρέπουν την κατασκευή και τον προγραμματισμό, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ