Γκεμπρεγέσους: Ο ΠΟΥ πρέπει να είναι «στο επίκεντρο» ενός παγκόσμιου υγειονομικού συστήματος

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι ο ΠΟΥ πρέπει να είναι «στο επίκεντρο» ενός παγκόσμιου υγειονομικού συστήματος, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας που διεξάγεται από τις 22 έως τις 28 Μαΐου θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην 75χρονη Ιστορία του Οργανισμού, ενώ ο ΠΟΥ προσπαθεί να καθορίσει τον μελλοντικό του ρόλο στην πολιτική της παγκόσμιας υγείας και να εξασφαλίσει έγκριση για τη μεταρρύθμιση της χρηματοδότησής του.

«Χρειαζόμαστε έναν ισχυρότερο και βιώσιμα χρηματοδοτούμενο ΠΟΥ στο επίκεντρο της αρχιτεκτονικής για την ασφάλεια της παγκόσμιας υγείας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ.

«Έχουν υπάρξει πολλά αιτήματα για να αλλάξει ο ΠΟΥ. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται περαιτέρω αλλαγή», δήλωσε ο ίδιος.

Στην ίδια ομιλία, ο Τέντρος δήλωσε ότι η COVID κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την επόμενη πανδημία, απηχώντας τα ευρήματα μεγάλης έρευνας την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι σαφές ότι ο κόσμος ήταν και παραμένει απροετοίμαστος για μια πανδημία», δήλωσε.