today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σημαντική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Δ. Ελλάδα το 2022

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που καταγράφηκαν στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρώτο τετράμηνο του 2022, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον Ιανουάριο του 2022 έως και τον περασμένο Απρίλιο καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, 135 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 17 άτομα, ενώ 13 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 146 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, είχαν σημειωθεί και στις τρεις περιφερειακές ενότητες, 81 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 8 άτομα και είχαν τραυματιστεί σοβαρά πέντε, ενώ οι ελαφρά τραυματίες είχαν φθάσει τους 97.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της τροχαίας, η αύξηση των τροχαίων και των θυμάτων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις, λόγω του COVID – 19.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις κατοίκων των αστικών κέντρων, λόγω των εορτών της Πρωτοχρονιάς, των Φώτων, των Αποκριών της 25ης Μαρτίου και της μεγάλης εξόδου του Πάσχα.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Αστυνομίας, τα περισσότερα τροχαία κατά την διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του 2022 σημειώθηκαν τον Απρίλιο, όπου έφθασαν τα 39 και τα λιγότερα τον Ιανουάριο, όπου καταγράφηκαν 24.

Σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, ο πιο αιματηρός μήνας ήταν ο Ιανουάριος, όπου έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 47 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά, ενώ τα λιγότερα θύματα καταγράφηκαν τον Μάρτιο, όπου δύο άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 28 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά.

Όσον αφορά την σύγκριση των στοιχείων του Απριλίου του 2022, με αυτά του Απριλίου του 2019, όπου και τους δύο μήνες καταγράφηκε μεγάλη έξοδος, λόγω του Πάσχα, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Τον Απρίλιο του 2022 σημειώθηκαν 39 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 44 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά.

Αντίστοιχα, τον Απρίλιο του 2019 είχαν σημειωθεί 37 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου πέντε άτομα είχαν χάσει την ζωή τους, ενώ ένα 40 άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά ή ελαφρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ