today-is-a-good-day
19 C
Athens

Α.Μ.Ασημακοπούλου: Ιστορική μας ευθύνη να παλέψουμε, ώστε η Δημοκρατία να κυριαρχήσει απέναντι σε δυνάμεις αυταρχισμού

Στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των διατλαντικών σχέσεων, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στις «τεκτονικές αλλαγές σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, που έχει επιφέρει η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία», τόνισε πως «οι νέοι συσχετισμοί και προκλήσεις, δημιουργούν την ανάγκη για μια νέα διατλαντική στρατηγική συνεργασία», λέγοντας ότι «συνιστά σήμερα μια κομβική στρατηγική επιλογή».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κ. Ασημακοπούλου υπογράμμισε, επίσης, ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ και η ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις, αλλά και προοπτικές, μιας ενισχυμένης διατλαντικής συνεργασίας, δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει ολόκληρη η Ευρώπη».

«Είναι κοινό μας χρέος, αλλά και ιστορική ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές να παλέψουμε, ούτως ώστε η Δημοκρατία, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, και αποτελεί συνδετικό κρίκο της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να κυριαρχήσει απέναντι σε δυνάμεις αυταρχισμού, αναθεωρητισμού και οπισθοδρόμησης», είπε καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ