today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Επίθεση στην Καλιφόρνια: Ένας νεκρός και 4 σοβαρά τραυματισμένοι

Ένας Ταϊβανέζος έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά ενόπλου μέσα σε εκκλησία στην Καλιφόρνια χθες Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία και τις αρχές της Ταϊπέι, μια ημέρα μετά την πολύνεκρη ρατσιστική επίθεση με δέκα νεκρούς στο Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Τα θύματα είχαν όλα καταγωγή από την Ταϊβάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Ταϊπέι, προσθέτοντας ότι “ζήτησε από την αντιπροσωπεία του να εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”.

Ενορίτες παρακάθονταν σε γεύμα έπειτα από πρωινή λειτουργία όταν ο ένοπλος εισέβαλε κι άρχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Ορισμένοι από τους πιστούς κατάφεραν να τον σταματήσουν, τον «έδεσαν με ηλεκτρικό καλώδιο και του απέσπασαν τουλάχιστον δύο όπλα» προτού φθάσουν επιτόπου βοηθοί του σερίφη, δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Όραντζ, ο Τζεφ Χάλοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέσα στο κτίριο στην περιοχή Λαγκούνα Γουντς, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λος Αντζελες, υπήρχαν 30 με 40 άνθρωποι την ώρα της επίθεσης.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα κίνητρα του δράστη, συνέχισε ο Χάλοκ, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος που συνελήφθη, ασιατικής καταγωγής, περίπου 60 ετών, δεν έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, τα θύματα ήταν μεταξύ 66 και 92 ετών.

“Ο άνδρας θεωρείται ότι δεν είναι κάτοικος της περιοχής και οι ερευνητές εργάζονται για να διακριβώσουν ποιος είναι ο τόπος κατοικίας του και αν συνδέεται με την εκκλησία ή με τους πιστούς”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ