today-is-a-good-day
20.4 C
Athens

Ξεκίνησε η απολογία του Μπ.Αναγνωστόπουλου: «Δεν υπάρχουν αρκετές συγνώμες για αυτό που έγινε»

«Δεν υπάρχουν αρκετές συγνώμες για αυτό που έγινε.. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα.. Ούτε η καριέρα μου ούτε αν με καταριούνται κάποιοι άνθρωποι που δεν με έχουν γνωρίσει ποτέ. Ό,τι σας πω θα είναι αυτό που συνέβη. Δεν θα είναι δικαιολογίες». Όρθιος απέναντι στους δικαστές που θα κρίνουν τις πράξεις του πριν έναν χρόνο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε μετά τις 10.30 το πρωί να απολογείται για τον αποτρόπαιο θάνατο της 29χρονης συζύγου του Καρολάιν, τη θανάτωση της σκυλίτσας Ροξυ και όσα ακολούθησαν εκείνη την νύχτα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Ο 34χρονος πιλότος άρχισε την απολογία του λέγοντας: «Γι’ αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, ούτε προς τους άλλους γιατί αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη προς κανέναν, ούτε προς την Κάρολαϊν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δεν θα χαρεί μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου που έχασε ότι πιο πολύτιμο είχε γιατί δεν μπόρεσα να το προστατέψω. Στην Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη; Σε ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου».

Όπως είπε ο πιλότος «το τί συνέβη ακριβώς θα σας το πω με κάθε λεπτομέρεια και με ειλικρίνεια. Δεν θα είναι είναι δικαιολογία, δεν προσπαθώ να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δεν με ενδιαφέρει τιποτα… Μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

“Εκατό φορές να ζούσα, εκατό φορές την Καρολάιν θα διάλεγα”, ανέφερε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιγράφοντας τη σχέση του με τη γυναίκα που σκότωσε μέσα στο σπίτι τους, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Για πάνω από μία ώρα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην αρχή της σχέσης του με την 20χρονη, χρησιμοποιώντας κυρίως τις λέξεις “όνειρο”, “ευτυχία”, “παραμύθι”, “σχέδιο ευτυχισμένης ζωής”.

Ο πιλότος, χρησιμοποιώντας πότε ενεστώτα και πότε αόριστο χρόνο, αναφερόμενος στην Καρολάιν μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για τη γνωριμία του, το 2017, με τη 16χρονη τότε Καρολάιν και την πορεία της σχέσης τους μέχρι “τον παραμυθένιο γάμο” στις 15 Ιουλίου 2019 που είχε ονειρευτεί και σχεδιάσει η Καρολάιν σε μια παραλία στην Πορτογαλία.

“Οργανώσαμε έναν γάμο που συμβαίνει μόνο στις ταινίες”, είπε ο πιλότος, ο οποίος -αν και η πρόεδρος του ζητούσε να έρθει στον χρόνο που ξεκίνησαν τα προβλήματα- εκείνος επέμεινε να περιγράψει “το ρομαντικό ταξίδι στην Πορτογαλία” και εν συνεχεία τις αποφάσεις τους για αλλαγή σπιτιού και για τις σπουδές της Καρολάιν. Ανέφερε μάλιστα πως ήταν τόσο ικανή η Καρολάιν που οργάνωσε μόνη της τα πάντα για τον γάμο “σαν να τα είχε οργανώσει ομάδα ανθρώπων από γραφείο”.

Ο κατηγορούμενος περιγράφοντας ως “ένα όμορφο σπίτι που πλαισιώνει το όνειρο που ζούσαμε” το σπίτι που διάλεξαν στα Γλυκά Νερά αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια “στα σχέδια για την ευτυχία μας” που έκαναν και για το όνειρο της Καρολάιν να σπουδάσει οικονομικά. “Ήταν το τέλειο σπίτι. Ήταν τόσο ωραίο σπίτι.. Η Καρολάιν το αγάπησε”.

Κατόπιν πολλών ερωτήσεων της προέδρου για τον χρόνο που άρχισαν τα προβλήματα, ο Αναγνωστόπουλος αφού τόνισε ότι η λέξη “πρόβλημα” είναι υποκειμενική, είπε πως”τον ορισμό πρόβλημα εγώ δεν τον έβαλα”.

Σύμφωνα με τον απολογούμενο τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Καρολάιν απέβαλε. Όπως είπε γυρνώντας από την Πορτογαλία διαπίστωσαν πως η 18χρονη, πλέον, Καρολάιν ήταν έγκυος, γεγονός που τους σόκαρε αν και δεν τέθηκε θέμα διακοπής της εγκυμοσύνης. “Συζητούσαμε να γίνουν τα σχέδια μας και το παιδί να έρθει να ομορφ;yνει αυτό που ζούσαμε”.

Η αποβολή του μωρού “εμένα με τσάκισε. Και την Καρολάιν. Κλαίγαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου επί 48 ώρες”.

Κλαίγοντας, όσο μιλούσε για την απώλεια που είχαν, ο πιλότος περιέγραψε πώς αυτός ήταν ο καταλύτης για τα σύννεφα που υπήρξαν σε εκείνο που μέχρι τότε ζούσαν. “Το παραμυθένιο μας καλοκαίρι” όπως ανέφερε για το διάστημα μετά την επιστροφή τους από την Πορτογαλία.

Η απολογία συνεχίστηκε με την περιγραφή και τις απαντήσεις που δίνει ο πιλότος στην πρόεδρο για σειρά θεμάτων με επίκεντρο “τις εξάρσεις της Καρολάιν” μετά την αποβολή της, αλλά και για τα ταξίδια τους και “το όμορφο πλάνο” που είχαν για τη ζωή τους.

Ο πιλότος αναφέρθηκε στην δεύτερη εγκυμοσύνη της Καρολάιν, όπου στον τρίτο μήνα εντοπίστηκε πρόβλημα στο μωρό. “Το πλάνο εγκυμοσύνης” που μας έδωσε ο γιατρός περιλαμβάνει ακόμη και την απώλεια του μωρού. ” Ήρθε ένα δεύτερο παρά πολύ μεγάλο πρόβλημα” είπε, γιατί ο γυναικολόγος τους περιέγραψε πως το ζήτημα που είχε το έμβρυο και για το παιδί εφόσον γεννιόταν θα ήταν επώδυνη διαδικασία με χειρουργεία και για τους γονείς το πλέον ψυχοφθόρο. Όπως ανέφερε, φεύγοντας από τον γιατρό, η Καρολάιν του είπε πως θα έβρισκαν τον κατάλληλο χειρουργό και πως “εμένα το μωράκι μου δεν θα μου το πάρει κανείς”.

Η απολογία συνεχίζεται με την εξιστόρηση του κατηγορούμενου για την αρχή της σχέσης του με την Καρολάιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ