today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στη Ρώμη ο Χρ.Στυλιανίδης. Σειρά επαφών για θέματα πολιτικής προστασίας

Στη Ρώμη βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για να πραγματοποιήσει σήμερα σειρά επαφών. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Fabrizio Curzio, καθώς και με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Carlo Sibilia και την ηγεσία του ιταλικού Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της χώρας, Roberto Cingolani.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Στυλιανίδης θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για οργανωτικά και επιχειρησιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου που έχει ξεκινήσει και των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στον τομέα της δασοπροστασίας. Παράλληλα, θα συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Σημειώνεται, ότι Ελλάδα και Ιταλία ήδη συνεργάζονται στενά σε διμερές επίπεδο σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενώ ιδιαίτερα εντατική είναι και η συνεργασία τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ