today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σήμερα η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Έως το τέλος Μαΐου η 1η δόση

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 10 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022 θα καταβληθεί η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες Δευτέρα στην Βουλή. Παράλληλα αναφέρεται ότι η τελευταία, από τις δέκα (10) συνολικά δόσεις, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία, ο ΕΝΦΙΑ «καταβάλλεται σε έως δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η Τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ