today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Στη σύλληψη και δεύτερου ατόμου προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο χώρο του ΑΠΘ.

Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η σύλληψη 24χρονου, ο οποίος είχε προσαχθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης επισημαίνεται ότι “μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-05-2022) και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα”.

“Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και τεχνικών. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ