today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Κούβα: 35 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανέβασε σε 35 τον αριθμό των θυμάτων της έκρηξης στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας, ενώ 20 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων, αγνοείται η τύχη «12 ή 13 ανθρώπων».

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων έχουν επικεντρωθεί στο υπόγειο του ξενοδοχείου. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο εγχείρημα, τόνισε ο αρχηγός της πυροσβεστικής, εξηγώντας πως κάθε μετατόπιση ερειπίων γίνεται προσεκτικά προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κατάρρευση.

Το εμβληματικό πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αβάνας ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και μετά από μια σειρά εργασιών ετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά για το κοινό την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού το Σάββατο, στο εσωτερικό του κτιρίου εργάζονταν 51 άνθρωποι όταν σημειώθηκε η έκρηξη, που εκτιμάται ότι οφειλόταν σε διαρροή την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι υπέστησαν τρομακτική ζημιά.

Το Saratoga, το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε και έγινε κατάλυμα πέντε αστέρων το 2005.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ