today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Η εντυπωσιακή ισχύς των 288 ίππων του νέου Ranger Raptor

Το νέο Ranger Raptor έχει κάτω από το καπό τον twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3.0L EcoBoost, ο οποίος βελτιστοποιήθηκε από τους μηχανικούς της Ford Performance προκειμένου να αποδίδει μέγιστη ισχύ 288 ίππων και ροπή στρέψης τα 491 Nm. Ο V6 κινητήρας διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα ιδιαίτερα συμπαγές μπλοκ κυλίνδρων από συμπιεσμένο μείγμα γραφίτη-σιδήρου, που είναι περίπου 75% ισχυρότερο και έως 75% πιο άκαμπτο από το σίδηρο που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές μεθόδους χύτευσης.

Ο κινητήρας προσφέρει άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού στο πάτημα του γκαζιού, σε συνδυασμό με ένα αγωνιστικής προέλευσης σύστημα anti-lag, που είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε για πρώτη φορά στα Ford GT και Focus ST, το οποίο επιτρέπει τη στιγμιαία και on-demand αύξηση της ισχύος.

Το νέο σύστημα anti-lag, το οποίο διατίθεται στο πρόγραμμα Baja, διατηρεί την περιστροφή των δύο υπερσυμπιεστών για έως και 3 δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, επιτρέποντας έτσι ταχύτερη επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών ή στις αλλαγές σχέσεων όταν ο οδηγός πατήσει ξανά το γκάζι. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι προγραμματισμένος με ένα ανεξάρτητο προφίλ αύξησης της πίεσης υπερπλήρωσης (boost) για κάθε μία από τις 10 σχέσεις του προηγμένου αυτόματου κιβωτίου, με στόχο την περαιτέρω βελτιστοποίηση των επιδόσεων. Τέλος, οι οδηγοί του νέου Ranger Raptor μπορούν να επιλέξουν τον ήχο του κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας απλά έν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ