today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ί.Όλμπριτ: Μπορείτε να αποτελέσετε εξαιρετικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Ίαν Όλμπριτ, ανεβαίνοντας στο βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος λόγω ασθένειας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ο κ. Όλμπριτ εξήρε τον ρόλο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί -όπως είπε- έχει ως αρμοδιότητα τη σύνδεση του ευρωπαϊκού με τα εθνικά Κοινοβούλια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικά τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, σημείωσε πως «φρονώ ότι μπορείτε να αποτελέσετε εξαιρετικό παράδειγμα της ομάδας του ΕΛΚ, για όλη την Ευρώπη. Σας παρακολουθούμε προσεκτικά» και τόνισε ότι το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής διαδικασίας θα είναι σημαντικό για όλη την Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ έκανε λόγο για ένα «stress test» για ολόκληρη την Ευρώπη, και λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εξέφρασε, δε, τον προβληματισμό του για το κατά πόσον η ΕΕ είναι προετοιμασμένη αρκούντως. «Τι γίνεται -ας πούμε- με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων; Είμαστε άραγε σε θέση να αντιδράσουμε γρήγορα ή μήπως όχι;», επεσήμανε και αναρωτήθηκε, επίσης, εάν εντός της ΕΕ έχουμε επαρκείς χρηματοοικονομικούς πόρους κι αν διαθέτει ευελιξία ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός.

«Βασιζόμαστε σε σας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», υπογράμμισε ο κ. Όλμπριτ κλείνοντας την παρέμβασή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ