today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έχουν σχεδόν περικυκλώσει το Σεβεροντονέτσκ

Το Σεβεροντονέτσκ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις στην περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, είναι «σχεδόν περικυκλωμένο» από τις ρωσικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ο οποίος μίλησε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1+1, τα ρωσικά και τα φιλορωσικά στρατεύματα «προσπαθούν να επιτεθούν στην πόλη από διάφορες κατευθύνσεις».

Αν και η μεγάλη πλειονότητα των περίπου 100.000 κατοίκων του Σεβεροντονέτσκ έχει εγκαταλείψει την πόλη, ο Στριούκ δήλωσε ότι 15.000 αρνούνται να φύγουν.

«Καταφέρνουμε να πείσουμε μόλις δέκα ανθρώπους την ημέρα να φύγουν», κατήγγειλε.

Το Σεβεροντονέτσκ, όπως και το Λισιτσάνκ η δίδυμη πόλη του, είναι στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών εδώ και πολλές εβδομάδες, με τη γραμμή του μετώπου ολοένα και να πλησιάζει στις πόλεις.

Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην επαρχία Λουχάνσκ, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Κραματόρσκ, το οποίο έγινε πρωτεύουσα του Ντονέτσκ από το 2014 όταν οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή αυτή στην ανατολική Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ