today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

ΚΚΕ για την Κυβερνοασφάλεια στην ΕΕ: Επικίνδυνος ιμπεριαλιστικός σχεδιασμός σε βάρος των λαών

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «ετοιμότητα της ΕΕ έναντι κυβερνοεπίθεσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση τα εξής:

«Η ένταση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Ρωσία τρέφουν την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και μέσα από το λεγόμενο κυβερνοπόλεμο, που συνοδεύεται από τον πόλεμο προπαγάνδας και τη λογοκρισία κι από τις δυο πλευρές. Η δήλωση του επιτρόπου Μ. Σχοινά στα εγκαίνια της νέας έδρας του “Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια” (ENISA) στην Αθήνα ότι “ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο στους δρόμους της Μαριούπολης έχει ήδη ξεκινήσει και στο διαδίκτυο” μαρτυρά ότι η Ελλάδα με τη συμβολή και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εμπλέκεται μέχρι το λαιμό στον πόλεμο. Εκτός από το τεράστιο δίκτυο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων ορμητηρίων του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, την αποστολή όπλων και στρατιωτικών δυνάμεων, τις κυρώσεις, από την στιγμή που αποτελεί βασικό κυβερνο-κέντρο της ΕΕ μπορεί να αποτελέσει εν δυνάμει και κυβερνοστόχο αντιποίνων όπως πχ έχει διακηρύξει η Ρωσία σε ανύποπτο χρόνο».

«Ενάντια λοιπόν στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς χρειάζεται να δυναμώσει η αυτοτελής πάλη του λαού ώστε να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» κατέληξε στην παρέμβασή του ο Κ. Παπαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ