today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Περιοδεία στα νοσοκομεία της Ηπείρου πραγματοποεί η Μίνα Γκάγκα

Την βούληση της κυβέρνησης για υποστήριξη των νοσοκομείων, τόσο με προσωπικό, όσο και σε επίπεδο ανακαίνισης κτηρίων, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της αργά το μεσημέρι από την Πρέβεζα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της πόλης.

Η κ. Γκάγκα μετά την Πελοπόννησο, πραγματοποιεί περιοδεία σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να διαπιστώσει τις ελλείψεις, όπως χαρακτηριστικά είπε και να μιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην Πρέβεζα έφτασε μαζί με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη. Μετά την ξενάγηση στο νοσοκομείο, σε δηλώσεις της επισήμανε πως τα αιτήματα είναι πολλά, ωστόσο επιχειρείται να δοθεί προτεραιότητα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου. Ειδικότερα σημείωσε:

«Η χώρα βγαίνει μετά από 10 και χρόνια οικονομικής κρίσης και είναι πάλι σε μια οικονομική κρίση, που είναι αυτή της ενεργειακής ιστορίας και βέβαια του πολέμου της Ουκρανίας που μας στεναχωρεί και μας ανησυχεί όλους.

Σαφώς θέλουμε να κάνουμε πράγματα, απλώς δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα στα νοσοκομεία την τελευταία δεκαετία όπως ξέρετε και υπάρχουν πάρα πολλά νοσοκομεία που θέλουν ανακαινίσεις ή και καινούργια κτίρια και πρέπει να βάλουμε μια σειρά προτεραιότητας. Αυτό είναι κι αυτό που κάνουμε, άρα δεν ήρθα εδώ να σας δώσω υποσχέσεις ότι θα κάνουμε καινούργιο νοσοκομείο. Θα κοιτάξουμε όλα τα αιτήματα, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε άμεσα για το νοσοκομείο για να υπάρχει μια βελτίωση όπως ας πούμε τουαλέτες στους θαλάμους, που για μένα είναι σημαντικό το 2022.

Από εκεί και πέρα σας λέω ότι έχουμε στο υπουργείο αιτήματα για τουλάχιστον 15 νέα νοσοκομεία. Πρέπει να τα ιεραρχήσουμε, γιατί 15 παράλληλα νέα νοσοκομεία δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιάξουμε. Άρα πρέπει να δούμε λίγο, πού μπορούμε να πάμε, πώς μπορούμε να πάμε και πού υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Δηλαδή αλλιώς είναι να έχεις μια νοσηλεία 30.000 ανθρώπων το χρόνο και αλλιώς μια νοσηλεία 3.500 ανθρώπων το χρόνο. Άρα δεν θα σας απαντήσω σήμερα, κάνω την επίσκεψη σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, βλέπω παντού τις ελλείψεις, θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία, αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ και με ανακαινίσεις και με προσωπικό, το έχουμε ήδη κάνει και θα προχωρήσουμε με αυτό».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, είχε σύσκεψη με φορείς της Πρέβεζας και συναντήθηκε με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου. Αύριο η Μίνα Γκάγκα θα επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία στα Ιωάννινα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ