today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δ.Μιχαηλίδου: Στόχος μας να μηδενίσουμε τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε και, γιατί όχι, να μηδενίζουμε τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα», σημείωσε κατά την επίσκεψη της, στα παιδιά που φιλοξενούνται στο δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αποχαιρέτησα σήμερα τους μικρούς μας φίλους στον Άγιο Στυλιανό με μια ευχή. Όταν επιστρέψω να βρω λιγότερα παιδιά εκεί. Στόχος μας να περιορίσουμε και, γιατί όχι, να μηδενίζουμε τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Άλλωστε γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά, με πράξεις και όχι με λόγια. Για να μπορεί κάθε παιδί να μεγαλώνει στην κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια», επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη βουλευτή Έλενα Ράπτη.

Νωρίτερα, η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», όπου ξεναγήθηκε στους χώρους, συζήτησε με τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους και εκπροσώπους της διοίκησης.

«Εργαζόμαστε εντατικά για να κάνουμε την αόρατη αναπηρία του αυτισμού, ορατή» υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως, «ως Πολιτεία, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε με έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, αλλά και δημιουργική απασχόληση, να προλαμβάνουμε την ιδρυματοποίηση. Με την Υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού, διασφαλίζουμε σε όλους τους συμπολίτες με αναπηρία, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Η υφυπουργός Εσωτερικών, βρίσκεται στην Β. Ελλάδα από την Παρασκευή. Εγκαινίασε τον βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Εορδαίας, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης στο Νομό Κοζάνης, επισκέφτηκε τη δομή αυτισμού «Ταξιδευτές της Ελπίδας» στον Άργιλο, αλλά και το Κέντρο Προστασίας Παιδιού στη Φλώρινα. Η περιοδεία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη Β. Ελλάδα, ολοκληρώνεται αύριο στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ