today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ξεκίνησε ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο της εκκίνησης με ποδήλατα, ξεκίνησε από το Ηράκλειο, λίγο πριν τις 11:00, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος (ΔΕΗ) Ελλάδας, που αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τον αθλητισμό και όχι μόνο και αναβιώνει στη χώρα μετά απο δέκα χρόνια.

Οι 139 αθλητές των 20 ομάδων που συμμετέχουν έλαβαν το σήμα της εκκίνησης για τον ποδηλατικό γύρο, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες, και στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν περιοχές της Ελλάδας, των οποίων το κάλος θα «ταξιδέψει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Οι αθλητές των ομάδων, αφού υπέγραψαν, έλαβαν θέση για την εκκίνηση, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε με θέρμη τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή του πρώτου ΕΤΑΠ, μήκους 179 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει περιοχές όπως Αθάνατο, Σίβας, Κεράσια, Πρινιάς, Αυγενική, Αγία Βαρβάρα, Πανασός, Γέργερη, Νύβριτος, Ζαρός, Βορίζια, Κρηταγενής Δίας (όπου θα διεξαχθεί το πρώτο σπριντ ανάβασης), Καμάρες, Λοχριά, Άρδακτος, Πλάτανος, Βαθιακό, Αποδούλου, Νίθαβρης, Κουρούτες (όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο σπριντ ανάβασης), Φουρφουράς, Βιζάρι, Πάνακρον, Καλόγερος, Αγία Φωτεινή, Παντάνασσα, Πρασιές, Ρέθυμνο (όπου θα γίνει το πρώτο μεγάλο σπριντ ευθείας) Καμάρι, Πέτρες, Δράμια, Γεωργιούπολη (όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο σπριντ ευθείας), Βρύσσες, Άγιοι Πάντες, Νιο Χωριό, Στύλος, Μαλάξα. Μετά, από το Νεροκούρο, το πελοτόν θα εισέλθει στην πόλη των Χανίων ολοκληρώνοντας την αγωνιστική δράση του 1ου ΕΤΑΠ στη γραμμή τερματισμού που θα είναι έξω από τα Νεώρια, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός, που μεταδίδεται από 46 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλον τον κόσμο, αμέσως μετά την Κρήτη θα συνεχιστεί με διαδρομές στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και ο τερματισμός θα γίνει την 1η Μάϊου στην Ήπειρο, συγκεκριμένα στα Ιωάννινα.

«Πέντε ημέρες παγκόσμιας προβολής της Ελλάδας μας. Πέντε ημέρες συγκινήσεων στα αντίστοιχα συναρπαστικά ΕΤΑΠ με φόντο τα καταπληκτικά τοπία της χώρας μας», δήλωσε κατά την παρουσίαση των ομάδων ο κ. Αυγενάκης.

Χορηγός επικοινωνίας του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ