today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Ο αναθεωρητισμός και ο περιορισμός ελευθεριών κύρια στοιχεία της τουρκικής πολιτικής

Tον αναθεωρητισμό και την διάθεση της Τουρκίας να ξαναγίνει «αυτοκρατορία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφορμή έδωσαν στον κ. Ανδρουλάκη δύο πρόσφατα γεγονότα: πρώτον η προκλητική κίνηση του Μελβούτ Τσαβόσουγλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουρουγουάη, όπου έκανε με το χέρι του το σήμα της εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων», μάλιστα μία μέρα πριν από την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και χθες, η καταδικαστική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία Οσμάν Καβαλά, σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «τα δύο αυτά πολύ πρόσφατα γεγονότα υπογραμμίζουν ότι παρά τους όποιους τακτικισμούς, η απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ο περιορισμός των ελευθεριών, ο αμετανόητος αναθεωρητισμός, και η επιθυμία επιστροφής σε ένα δήθεν “αυτοκρατορικό” παρελθόν, παραμένουν κύρια στοιχεία της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρίνει χώρες που, όπως αναφέρει, «ακόμα και τώρα, στο βωμό οικονομικών συμφερόντων συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Δυστυχώς όπως αποδεικνύουν και τα τραγικά γεγονότα στην καρδιά της Ευρώπης, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με καταστροφικά αποτελέσματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ