today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Έτοιμη για τον απόλυτο «αιφνιδιασμό» της Αντιπολίτευσης είναι η κυβέρνηση με «μπαράζ» νέων φιλολαϊκών μέτρων που αποδομούν στη βάση του το εν εξελίξει αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των «ελίτ» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων.

Του Κώστα Πασίση

Τα  αποκαλυπτήρια του κυβερνητικού σχεδίου που τονίζει το φιλολαϊκό χαρακτήρα της ΝΔ αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, στις 6 Μαΐου, που θα έχει εκλογικό πρόσημο, αν και οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, όταν η κυβέρνηση θα έχει αφήσει απτά δείγματα γραφής στο «κεφάλαιο» της κοινωνικής  πολιτικής.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ είναι το πρώτο δυνατό σινιάλο για την μεγαλύτερη ενίσχυση των εισοδημάτων των πολλών, που είναι το μεγάλο ζητούμενο για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, οι οποίοι δύσκολα τα φέρνουν …βόλτα στην καθημερινότητα τους.

«Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων», είπε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του, μια φράση που – κατά πληροφορίες- δεν αφορά μονολιθικά τον κατώτατο μισθό, αλλά υποκρύπτει  νέα φιλολαϊκά μέτρα, που είναι στα «σκαριά», αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά.

Ήδη στα κυβερνητικά γραφεία διακινείται η πληροφορία ότι θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023, ώστε σύντομα να προσεγγίσει το ποσόν των 750 ευρώ, που είναι η θέση της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση προσδοκά να ανακτήσει τις όποιες απώλειες έχει, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με δυο κομβικές παρεμβάσεις, που θα κάνουν τη διαφορά στο πολιτικό σκηνικό.

Η πρώτη είναι το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια, που αναμένεται να δίνει -σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, πραγματικές ανάσες στα νοικοκυριά, καθώς γίνεται λόγος για κρατική επιδότηση-μαμούθ ύψους 4 δισ. ευρώ.

Μια εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί στην πράξη θα αλλάξει τα δεδομένα με τους υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Η δεύτερη είναι το σχέδιο για τη φθηνή στέγη των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, κάτι που έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να επαναπροσεγγίσει τη νεολαία.

Εξορμήσεις με λαϊκό πρόσημο

«Μπροστάρης» στην κυβερνητική αντεπίθεση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποτελεί το ισχυρό χαρτί της ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα εμφανίζεται ως ο πιο αξιόπιστος και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο…

Ήδη με αφορμή τα προσυνέδρια της ΝΔ, ο αρχηγός της ΝΔ έχει αρχίσει τις περιοδείες. Φορώντας τη «στολή εργασίας» επισκέπτεται τις λαϊκές γειτονιές της Πρωτεύουσας και συνομιλεί απευθείας με το κόσμο, όπως έκανε από την αρχή.

Χαλάνδρι, Νίκαια και Σαλαμίνα ήταν οι πρώτοι σταθμοί του σε ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που ετοιμάζει το επιτελείο του. Επίσης, μόνο τυχαία δεν ήταν και η επίσκεψη του σε δομή κακοποιημένων γυναικών και με παιδιά ΑΜΕΑ.

Ο Πρωθυπουργός σε αυτές τις εξορμήσεις του τονίζει το λαϊκό πρόσημο της ΝΔ και εν ολίγοις με τα μέτρα που ανακοινώνει βγαίνει από τα αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας και τις διαθέσεις του ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου, που κατά πολλούς έχει ξεκινήσει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ