Συνάντηση Ν.Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

ΑΠΕ

Με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου Φρανκ Παλλόνε συναντήθηκε, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, την αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς καθώς και ο υπαρχηγός ΓΕΝ υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση Ελλάδος – ΗΠΑ και την προοπτική περαιτέρω, αμοιβαίως επωφελούς, εμβάθυνσης και διεύρυνσής της.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η αλληλεγγύη και υποστήριξη για την προάσπισή τους.

Ειδικότερα, αναφορικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών ενεργειών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας, καταλήγει η ανακοίνωση.