today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

ΗΠΑ: Διαρροή χλωρίου από χημικό εργοστάσιο στη Λουιζιάνα

Χλώριο διαρρέει από χημικό εργοστάσιο της εταιρείας Dow Chemical στη Λουιζιάνα και οι αρχές εξέδωσαν εντολή οι κάτοικοι της περιοχής να αναζητήσουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται».

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας έκλεισε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις.

Ωστόσο, οι αρχές της Λουιζιάνας ήραν, περίπου πέντε ώρες αφού την έδωσαν, την εντολή προς τους κατοίκους τομέα της πολιτείας να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν».

Η εντολή αυτή, που δίνεται από τις αρχές σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σημαίνει πως οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, να μην βγαίνουν έξω παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Πυρκαγιά και διαρροή χλωρίου σε εγκατάσταση της Olin Corp, η οποία υπενοικιάζει τμήμα εργοστασίου της Dow Chemical στην Πλάκεμιν, αναφέρθηκαν στο γραφείο του σερίφη της Άιμπερβιλ περί τις 20:40, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Κλιντ Μουρ.

«Αφού παρακολουθήσαμε συστηματικά τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα, θεωρούμε πως είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις φυσιολογικές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, ερευνούμε ακόμη την αιτία της πυρκαγιάς και της διαρροής» του χλωρίου, εξήγησε ο κ. Μουρ.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί εξαιτίας του συμβάντος και δεν έχει αναφερθεί καμία πιθανή έκθεση (σ.σ. κατοίκων στο χλώριο) εκτός εγκατάστασης», είπε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Olin Corp. «Στο μεταξύ, οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διαρροής του χλωρίου συνεχίζονται, παράλληλα με την ανάλυση για να εξακριβωθεί η αιτία του συμβάντος», πρόσθεσε.

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας παρέδωσε ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο τον οποίο είχε κλείσει νωρίτερα και στις δύο κατευθύνσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ