today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολιτικό πανικό

«Το 3ο συνέδριό μας, το πιο μαζικό συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην κοινωνία, αλλά και στην κυβέρνηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ, είναι έτοιμος, έχει βασικό στόχο να φέρει την πολιτική αλλαγή και μια εναλλακτική λύση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αυτό τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», ενώ σχολιάζοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού αυτές τις μέρες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή έλαβε το μήνυμα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε πολιτικό πανικό, προχώρησε σε αυτές τις απρέπειες οι οποίες προφανώς δεν μας αγγίζουν». «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, εδώ και καιρό έχει μπει σε έναν αναντίστρεπτο κύκλο φθοράς, ενώ και τα δημοσκοπικά δεδομένα γίνονται ολοένα χειρότερα για τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι «το ζήτημα παίρνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, αντίστοιχης με αυτήν της περιόδου 2010-2014» και ότι «τα καρτέλ συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, προκειμένου αυτά να επιστραφούν στους καταναλωτές». Επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, είπε ότι οι μισθοί είναι καθηλωμένοι από τότε που ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία» και ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που ο κατώτατος μισθός το 2022 είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010».

Σημείωσε ότι «οι 5+1 προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο, θέτουν ένα καθαρό, ένα πολύ συγκροτημένο προγραμματικό πολιτικό σχέδιο για την αντιστροφή αυτής της τάσης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας». Ειδικότερα ανέφερε ότι «πρώτο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία έχει διαλυθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης και της διάλυσης του ΣΕΠΕ». Το «δεύτερο ζήτημα είναι η λήψη άμεσων μέτρων για την ακρίβεια, με σπάσιμο των καρτέλ στην ενέργεια, με αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας». «Τρίτο ζήτημα», συνέχισε, «είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας που συνεχίζει να θερίζει, παρά το ότι έχει εξαφανιστεί από τις ειδήσεις, με πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους». «Χρειάζεται ακόμα η ρύθμιση των χρεών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», επισήμανε και υπογράμμισε ότι «από εκεί και πέρα, είναι ανάγκη να γίνουν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ριζοσπαστικές αλλαγές για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».

«Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει», τόνισε αναφορικά με την «υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ». Αναφερθείς και στη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη, είπε ότι «έχουμε μπει σε έναν πολύ σκοτεινό κύκλο για τη δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση θα αναλάβει να δώσει τη λύση, ώστε να φυσήξει ξανά αέρας δημοκρατίας στη χώρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών ενόψει εκλογών σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ρ/σταθμό «Alpha 9.89», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε θέσει ένα ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν». «Το κεντρικό δίλημμα είναι αν θέλουν να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη ή αν θέλουν την πολιτική αλλαγή και την προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης», υπογράμμισε, ενώ, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σημείωσε: «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, είναι πολιτικά και δεν έχουν να κάνουν με διάφορα ρητορικά σχήματα που μπορεί να λέγονται πριν τις εκλογές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ